Seleccionar página

Tot i que el passat dia 17 de novembre ens acomiadàvem de la ruta de tapes més estimada pels Reusencs i Reusenques, va ser ahir 2 de Desembre a les 17:00h, quan la Cambra de Reus va atorgar els Premis Ganxet Pintxo de tardor 2019, i aleshores si, es concloïa l’esdeveniment, deixant-nos a tots molt bones sensacions i ganes de tornar a la pròxima edició amb més propostes i sobretot, molt de sabor!

Els guardonats de l’edició de tardor van ser:

·Premi DAMM
Tapes i Tapes per Nyoquis a la carbonara
·Premi PROFESSIONAL
Les Taules del Giner per Onada nòrdica
Ma.la.vita per Carabassa in saor
ADN Sistaré per Sembla que no hi sigui… Roig-i-negre
·Premi POPULAR
Museu del Vermut per DOP va DOP ve, sardineta va sardineta ve
Txaranga per Delícia txaranguera
La Comarcal –Bonàrea Restaurant de Reus per Ravioli ibèric
·PREMI DOP SIURANA
Batticuore per Cor de pizza
·PREMI AVELLANA DE REUS
Sora Experience per Gyozes mar i muntanya
·PREMI GANXET LLENGUA
Lizarrán

En aquesta edició de la Ganxet Pintxo l’establiment distingit amb el Premi Ganxet Llengua per destacar en l’ús del català en l’atenció al públic ha estat Lizarrán.

Amb les seves votacions mitjançant les butlletes que van anar emplenant, els clients han valorat que en aquest establiment reusenc s’hi utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client.

Ha lliurat el premi Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística.
El Premi Ganxet Llengua, impulsat pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus ha reconegut ja anteriorment altres establiments participants en el certamen gastronòmic de la Ganxet Pintxo: Arrels, Bon-Mar, L’Absis, Campus, Casa Coder, Confiteria Poy3denou, As de Copes, Taverna La Tronada, Restaurant L’Estel, Fleca Restaurant 158, Hamburgueseria Tàstum, el Museu del Vermut, Les Taules del Giner i la Taverna Despertaferro.

Enguany, novament, la Ganxet Pintxo ha contribuït a difondre terminologia del sector de la gastronomia a través de «L’enigma del Ganxet Mot». Amb aquesta iniciativa, s’han plantejat a les xarxes socials del certamen diversos enigmes lingüístics relacionats amb ingredients de les tapes d’aquesta edició, com cresta, anet, carabassa, crep americana o nyoqui. Els encertants han gaudit de vals per degustar tapes de la ruta gratuïtament.

La Ganxet Pintxo té clar que atendre els clients en la seva llengua és un factor de qualitat. Per això, el Centre de Normalització Lingüística col·labora amb la Ganxet Pintxo des dels inicis del certamen.

Fins a la pròxima edició!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies